снимка pexelsЗа първи път у нас бе доказана мутация на К19

...
снимка pexelsЗа първи път у нас бе доказана мутация на К19
Коментари Харесай

Наши учени доказаха нова мутация на К19, която го прави по-заразен

снимка pexels

За първи път у нас бе потвърдена разновидност на К19 -  K417T в английския вид на вируса. Тази разновидност е типична за бразилския вид на ковид (1), като тя не е по-опасна, само че е по-заразна, съобщи.

Клиничната проба е взета от мъж във възрастовата група 80-90 години, доказан като случай на COVID-19 през последната седмица на април. Поради тежкото протичане на болестта, нуждата от дихателна реанимация и интензивно лекуване, мъжът е бил приет в болница и е умрял.

Смята се, че разновидността обуславя по-здраво свързване на вируса към клетките в човешкия организъм. Резултати от проучвания демонстрират, че разновидността K417T може да понижи капацитета на вируснеутрализиращите антитела при имунизирани против SARS-CoV-2 или естествено инфектирани и преболедували лица (2).

Изследване

Преди два дни, в английското научно списание The Lancet беше публикувано изследване на един от районите в Перу, най-тежко ударени от ковид. Припомняме, че Перу е преди всичко в света по надвишена смъртност за 2020 година, на второ е България.

Проучването е направено в град Икитос и съгласно него, след първата вълна на ковид прекаралите COVID-19 са били сред 66 и 70 %! данните обгръщат средата на юли и средата на август, 2020 година. Въпреки това, градът е ударен тежко и втора вълна ковид - заключението е, че повода е бразилският вид P.1, който е по-заразен.

Припомняме, че към този момент пред няколко медии, включително пред Actualno.com, пулмологът доктор Александър Симидичев уточни, че коронавирусът съдържа белтъци, които пречат на имунната ни система да построи по-сигурен имунен отговор за наново преболедуване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР